Brillintaussie.blogg.se

Livet med en Aussie och Schäfer

Bad!

Publicerad 2014-07-12 16:48:00 i Australian Shepherd, Vardag,

Åkte iväg en sväng med Emma och hennes Vip som också är Ilas pappa. Hittade tillslut ett ställe där jag och hundarna kunde bada, Emma stod för korten istället ;)
 
Är så kul att se Ila simma, sen är det sådan stor skillnad med och utan flytväst. Hon är så mycket tryggare när hon har flytvästen och vågar sig längre ut (kanske beror de på att jag är lungnare då...)
 
 
 
 
 
 
 
Fina farbor Blå...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Långt uppehåll och ofrivillig bloggpaus!

Publicerad 2014-07-11 18:42:00 i Allmänt,

Har inte bloggat på evigheter då min dator gick sönder och kommer nog bli så ett bra tag till då det finns andra saker jag proriterar i förväg och har inte saknat att ha en dator. Vi finns ju på Instagram under samma namn som bloggen!
 
Det har hänt väldigt mycket sedan vi bloggade sist!
 
Vi har varit iväg till arjeplog i tre veckor i mars och njutit av naturen och fick lite snö men fanns ingenting när vi kom dit i början på mars. Ila njöt massor av naturen, vi åkte därifrån med ett körkort till matten. 
 
 
Tävling
Därefter tog Ila RLD N i normaling. Vi har även debuterat i lydnaden med ett tredje pris, vi nollade tyvärr platsliggningen (hon ställde sig när jag gick tillbaka) och hopphindret i slutet. Resterande poäng var alla över 8.
 Tävlat lydnad två gånger efter det men har valt att avbryta då det varit alldelses för varmt. Från tre grader på nätterna och kalla dagar till över 34 grader i skuggan. 
 
 
 
MH
Den första maj genomfördes Mh:t med 1:a på skott. De enda som egentligen förvånade mig på Ilas mh var hanteringen (2.a). Hon satte sig ned när testledaren kom och kände vid rumpan, hon brukar alltid hoppa och kasta sig över nya människor och har gjort det efter mh:t också. Som tur är så är Mht bara en dag i deras liv, kanske var det omstädigheterna? Ja svar får jag aldrig på den frågan, men vi har ju MT längre fram där hon förhoppningsvis visar ifrån sig sin rätta sida!
Resterande är jag nöjd med, hon löser saker själv ,suprise? NEJ ;) 
Fram till dumpern på en gång, spökerna var läskiga men hon stod framför mig och skällde längst ut i kopplet men gjorde några utfall. När jag släppte lös henne så for hon direkt fram och löste det själv och kollade av spökerna.
( Båda bröderna här i sverige har också gjort Mh med 1:a på skott!)
Ilas bror Eyes har varit först ut och röntgat med HD A och ED UA! 
 
Ilas diagram: 
 
 
 
Utställning
Den 18 Maj åkte vi till piteå för utställning, hon ställdes i juniorklassen och fick Excellent! 
 
 
 
 
Och igår den 10/7 var vi iväg och tränade med Carina och Peter som också har aussie, vi körde spår och Ila imponerade på mig genom att ta vinklarna mycket noggrant och snyggt samt att hon plockade upp apporterna väldigt tydligt! Tack Carina för att du la ut spåret samt alla tips och uppmuntran vi fick i spåret, så nyttigt att ha någon som går bakom och sedan kan förklara/ se sådant man själv missar eller inte riktigt förstår varför hon gör som hon gör.  
 
Känns riktigt positivt just nu och jag kan nog aldrig förklara hur NÖJD jag är med Ila. Hon är min bästa vän, finns alltid där och tillsammans växr vi starkare och starkare ihop, hon kommer lära mig massor och tillsammans utvecklas vi !
Nu tränar vi på inför U-sm, försöker läsa en del mentalitetsböcker gällade att styra nervositet. Allt fungerar uppenbarligen när jag inte blir nervös, vi får se om matten håller ihop på u-sm haha ;) 

 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Mitt liv med mina tre hundar, två aussies och en schäfer

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela