Brillintaussie.blogg.se

Livet med en Aussie och Schäfer

Bilder från helgen!

Publicerad 2013-09-30 22:29:14 i Allmänt,

Helgen har spenderats med Emma och Mari + deras hundar. Lydnad spår mijlöträning m.m och massa mys & prat förstås. Är super nöjd över Ilas spår i helgen, hon har fart men är endå väldigt noggran! Hon börjar även söka sig mer till mig, äntligen har den sociala leken börjat ge resultat, skönt!
 
 
 
Foto: Emma Petterson
 
 
 

Kursstart

Publicerad 2013-09-26 21:01:59 i Träning,

Ikväll så började vi allmänlydnaskursen, spännade!
Mycket fokus på kontaktövningar, Ila skötte sig bra ikväll något störd av den nya omgivningen men höll endå fokus! =)
 
 
 

Livet är nte alltid en dans på rosor...

Publicerad 2013-09-23 21:48:56 i Allmänt,

Jag har en dålig period med väldigt mycket just nu,
Ila har verkligen noll respekt för mig just nu, gäller att släppa all fokus på annat och ta vardagen som den är. Också att jag väljer mina stirder. Känner jag att jag inte orkar just nu, så får ila helt enkelt gå kopplad och så undviker vi situationerna och tar tag i dom vid ett annat tillfälle när jag känner att jag orkar.
 
Sedan ska jag fokusera på vad som fungerar och inte gör det, och utifrån det markera för henne att det inte alls är okej. Har fått bra tips ikväll som jag definitvt ska använda mig av. Fortsätta på en del annat som jag faktiskt gör, vi ska hitta tillbaka och jag täker inte låta henne ta över.  Hon högg mig förövrigt i armen idag och nu börjar ett fint blåmärke träda fram, alldelses underbart!
 
Det positiva med Ila på senaste tid är att hon har blivit så fruktansvärt mysig! Hon har aldrig velat sova i sängen tidigare och nu så har hon gjort det i tre nätter irad. Hon har även blivit mysigare, hon vill gärna bli klappad. Idag så borstade jag henne (Hon fäller så fruktansvärt mycket) och när jag slutade så kom hon närmare och *borsta mera då matte* . Vet inte vad som har hänt , jag har tidgare haft problem med borstningen då hon inte alls har gillat de och stretat emot m.m. Skönt att något går bra iallfall!
 
 
 
 

Resursförsvar

Publicerad 2013-09-18 21:10:43 i Allmänt,

Ikväll så var jag och Ila påväg in (hon var lös) och vi var inte långt ifrån dörren. Då öppnar en av grannarna dörren och halvvägs ut (i koppel) så flyger deras vita herdehund med raggen rest skällande mot oss. Jag vart först lite rädd, Ila svarar på en gång med resurs och rusar mot den här hunden, jag hinner i två kliv efter och säger åt henne att stanna vilket hon gjorde, fortförande med raggen rest men avvaktar. De med hunden tittar på mig och stänger dörren efter sig och hunden.
 
Kan inte säga att Ila gjorde fel, och jag borde varit mer redo, men samtdigt tycker jag själv att jag handlade snabbt och tog över situationen igen. Ila gick in på resursförsvar- försvara flocken. Väldigt intressant att få se den sidan av henne ikväll!
 
Annars har vi gått en runda med Emma och hennes hundar, alla hundarna for ned och badade, laddar upp en dig mobilbild när Essi & Ila simmar!
 
 

Två gånger denna kväll...

Publicerad 2013-09-16 22:13:12 i Allmänt,

Ila har stuckit iväg ifrån mig två gånger på hundungdom ikväll.Första gången stack hon med apporten mot en schäfer, varken schäfern eller hussen visade henne något intresse men det hindrade inte Ila utan hon fortsatte sina lovar runt hunden och bjöd in till lek.

Andra gången, så kom en annan hund springande mot oss och hon hakade på. Jag stod och pratade, tappade kopplet. Här borde jag ha varit mer uppmärksam på min hund.

 Nu ska vi skapa fram situationer där hon sticker och ta tag i problemt. Måste säga åt henne ordentligt och visa att jag menar allvar. Just nu känns det som att hon testar mig .

8 Månader (Igår)

Publicerad 2013-09-11 21:38:46 i Allmänt,

Igår blev hon 8 Månader, tänk vad tiden gått fort , när blev hon såhär stor?
Dagen firades med att Fanny kom hit sedan träffade vi Emma och gick en promenad med hundarna vilket resulterade senare i att Ila fick badas ;)
 
Bilder som Emma tog igår :
 
 
 
 

Haha!

Publicerad 2013-09-09 23:18:00 i Allmänt,

Tokhund är vad jag har. Var nyss ute på sista kvällsrundan, vad gör tokhunden jo hon kommer springade i full fart bakom mig hoppar upp mot ryggen och på vägen ned får hon tag i mina mjukisbyxor så att de glider ned,
HAHA säger Ila- en kampleksak så hon hinner få tag i byxorna så där står vi i mörkret jag iförd i trosor och en hund som kampar med byxorna som hänger enda nere vid anklarna. Förhoppningsvis så såg ingen oss!
 

Blivit en del oplanerat passivtetsträning på sistonde

Publicerad 2013-09-09 10:50:00 i Allmänt,

Har fått en hel del jobb i veckan och har haft långa pass, 7-21 / 22 så Ila har fått vara borta mycket på dagarna och inte fått göra någonting alls och det har inte varit något problem . Hon har inte visat några problem med att bara vara vilket känns skönt.
 
 
 
 

Underbara fina Ila!

Publicerad 2013-09-02 23:54:35 i Vardag,

Jag har en underbar hund. Jag är fruktansvärt tacksam att jag fått chansen att köpa denna hund.
 
Ibland kan jag känna att hon skulle haft en mer erfaren matte, men hon lär mig så fruktansvärt mycket denna hund, på sex månader har jag som hundförare utvecklats väldigt mycket. Hon sätter mina kunskaper på prov,verkligen. Men samtidigt så lär hon mig dagligen saker och låter mig utvecklas så fruktansvärt mycket.
Jag lär mig inte bara saker om hund, hundspråk och träning, hon lär mig även saker om mig själv.
Som många säger till mig, jag ska inte ha så höga krav på mig själv. Höga krav på ila har jag inte men hon påverkas av mina krav på mig själv vilket lätt kan bli en ond cirkel, jag är iallfall medveten om detta.
 
För hennes skull så ska jag sänka mina egna krav, jag är den jag är och får med glädje och tacksamhet ta emot det hon lär mig, och jag vet att hon kommer ha lärt mig så mycket mer genom de kommande åren. Många har ganska bråttom med träning och tävling. För mig är det inte det viktigaste , för mig och Ila är det viktiga att vardagen fungerar och att vi har roligt. Vi leker väldigt mycket, varierar jaktlek, social lek- med och utan leksak, brottas. Aussien är en lättlärd ras, liksom Ila. Att lära henne saker går fort så det känner jag mig inte alls stressad över, jag fokuserar mycket på våran relation. Det kan nog låta som att vi just tränar mycket, men egentligen kanske vi leker 5 min och det för mig kan vara en träning.
 
Den starka kärlek och förtroende hon visar berör mig. Hon är fruktansvärt stark individ och hund men det går inte att missa den kärlek hon hyser till mig. Ila skulle kunna gå i döden för mig samtidigt som hon är vädigt självständig och vet vad hon vill, verkligen en balans som jag uppskattar hos henne.
Hon är verkligen en speciell hund, hennes pappa Vip också.
 
Vip har lärt mig så fruktansvärt mycket om hund och hundspråk, utan de den hunden har lärt  mig skulle jag nog inte ha kommit så långt med Ila som jag gjort idag. Och definitivt inte förstått vad Ila är för hund och ge henne det jag gett henne. Även om jag ofta kan känna mig otillräcklig så är det sant det Emma säger till mig, tänk om hon hamnat hos någon som inte alls ser allt som du ser hos henne?
 
Ja jag vill nog inte själv tänka på det, hon ger så många små signaler som många missar, många förstår inte alls vad för hund jag har. Hon som är så enkel får jag höra ofta. Enkel.
Jag själv tycker inte att hon kan beskrivas med det ordet.
 
 
Vip & Ila
 

Hundungdom och träning

Publicerad 2013-09-02 22:36:53 i Träning,

Ikväll så har vi varit iväg på hundungdom, ila fick sitta på sidan och vänta medans matte höll i rallylydnadsgruppen.
 
Efteråt så tränade jag ila lite grann. Testade lite lydnadsmoment för skojs skull för att se vart hon ligger. Vi har aldrig kört några moment tidigare, men vi testade hopp över hinder vilket gick utan probelm Ila har inga avslut men det har vi aldrig tidigare tränat så det är inget jag har förväntan på!
 
Vi provade även ställande undergång vilket gick imopnerande bra, läggandet gick inte alls men vi får träna på säkerhet i ligg och stå helt enkelt. Inkallning är inte heller något problem. Apporten testade vi också och där var hon också duktig, hon höll den fint tills jag tog den. Hon tuggade en gång men de andra gångerna höll hon fint.
 
Sen gick jag och Emma igenom lite lekteknik för hur jag ska träna Ila i den sociala leken och provade lite och det känns bra , ila snappar upp det fort och jag känner mig trygg i hur vi ska lägga upp det.
Tack Emma!
 
 
 
 

Godkänd Tävlingsledare!

Publicerad 2013-09-01 20:47:16 i Träning,

Klarade eximinationen idag skönt!
 
Igår så var jag ,Tina och Emma och tränade inför eximinationen idag. Körde platsläggande med henne medans vi körde igenom eliten så stack Ila mot metallapporten och plockade upp den. Kände att det bara var att uppmuntra detta och berömma henne, lilla skithund....!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Mitt liv med mina tre hundar, två aussies och en schäfer

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela