Brillintaussie.blogg.se

Livet med en Aussie och Schäfer

Gårdagens träning!

Publicerad 2013-11-27 21:29:00 i Träning,

Gårdagens träning var lite blandad. Helt ny miljö för Ila vilket var det jag var ute för. Hon gick precis som hon brukar, skönt!
  Blev fundersam över om hon var miljökänslig, då hon har varit seg på kurserna. Men vet också hur känslig hon är på mina signaler och hur jag mår. Jag tror att på kursen har jag inte kunnat slappna av då jag inte litat på de andra hundarna, sedan har jag varje gång vi gått dit haft något personligt att tänka över / något som hänt, vilket jag tror har påverkat mitt humör i negativ riktning= Ila vet inte vad som väntas av henne och dämpar sig och gör det hon vet jag blir "nöjd" över, samtidigt har jag inte krävt något av henne på kurserna. Kanske är det just det? Jag har inte krävt något av henne, hon har även självbelönat sig själv efter kuserna vilket vi kom på efter sista kursen. Då jag alltid lekt med henne på vägen hem, för då expolderar hon. Inte konstigt, de är de hon går och väntar på. Snacka om att jag sänt ut helt fel gällande kursen.

Vi testade en Rallybana som Emma ställt upp. Jag måste fokusera på att få ila att sitta inom en halvmeter ifrån mig, men hon gjorde bra ifrån sig, hon var följsam och hade roligt och gjorde de jag bad om utifrån hennes förmåga vilket är det som är viktigt!
 
Ila kan inte fotingångarna och hon kan definitvit inte fotgående,alltså hålla fotposion. Det är inte de vi har fokuserat på, utan hon är ung och vi tar de i framtiden! Det viktigaste här och nu är att hon är följsam och det är de jag har haft fokus på sedan dag ett. Ila är säkert redo att börja jobba in ingångarna men jag är inte redo. Är rädd att nöta för mycket förstöra något i våran träning. Behöver nog bara bearbeta in det och göra upp en planering för att sedan börja jobba in det.
Genom att lägga till handtecken på sitt så fick jag Ila att sitta hyffsat nära men något bakom mig, så vi hittade en lösning där och då.

Andra gången vi körde igenom banan så börjar en av de andra vi var där med pipa med en pipleksak vilket jag var helt oförberedd på, Perfekt träning!! Ila var super duktig det var jag som dumt nog stelnade till vilket ledde till att Ila vände sig om och kikade, jag kom snabbt på mig själv och började prata med henne. Men kunde inte slappna av riktigt så tog och lekte med Ila en stund tills jag helt släppt det och kunde slappna av, och jag hade super kul, att man kan slappna av så mycket av lite hundbus!<3
 
Sedan forsatte vi och hon var en riktig pärla, 100 % fokus och gjorde bra ifrån sig, vilket hon egentligen gör för de mesta i träningen, går något tokigt så beror det ju på mig =)
Testade ävens ställade och läggande under gång, inga problem. Så har bestämt att lämna de där och inte ta upp det igen fören vi ska ut och tävla (eller precis innan) för att inte nöta sönder dom!
Under tiden vi körde så fortsatte hundarna runtomkring leka med varandra / med sina mattar och de lekte både med bollar och leksaker och Ila sket totalt i dom och fokuserade på mig, vilket är superskönt. Måste verkligen börja lita på henne , hon har visat så många gånger nu att hon kan, min lilla skruttunge!
 
I slutet körde jag platsliggning (själv) runt de andra hundarna. Hon var riktigt duktig, Emma utmanade henne väl med de ena och de andra, bl.a godisregn, oj vad de ryckte i kroppen med hon behärskade sig! Och sedan hoppade (hur mycket till hopp de nu var? haha) Essi över Ila flertal gånger medans hon också slog i och Ila låg kvar. Men när Vippe kom ut lös i slutet så for hon upp, haha ja vi vet vad vi ska öva på iallfall:)
 
Är supernöjd med tärningen igår och det kändes riktigt bra!
 
 

Valpbild :)
 

Mera självförtroende?

Publicerad 2013-11-23 19:52:00 i Träning,

I Tisdag var vi i totohallen och tränade litegrann, Duktiga Ila låg 3 min platsliggning jätte fint, hon har verkligen visat att hon inte lagt på sig något alls efter att hon blev påflugen, så underbart skönt! Sen så gjorde vi egentligen inte något vettigt, lite linförighet, fast ila egentligen inte har någon aning om vad hon gör, haha! Sedan myste jag en massa med Ilas underbara pappa Vip, mysfarbrorn!
 
I Torsdags var sista dagen på kursen. Inte någon givande kurs för mig egentligen, med Ila har de gett destu mer iallfall vilket var tanken. Känner mig själv frustrerad återigen över hur få som förstår vad Ila är för hund! Enligt en person så är Ila en enkel hund som behöver bygga självförtroende... Mer självförtroende till en hund som dominanskissar mot andra , tar över så fort hon får chansen och hon gör det på ett väldigt snyggt sätt att väldigt ,väldigt få hänger med och förstår. En tjej som tar egna beslut och hugger tag i grejer, Mer självförtroende på en sådan hund, Nej tack! Ska vi hålla den balans vi har funnit idag så är det definitvit inte självförtroendebyggande grejer vi ska göra utan fortsätta som vi gör med mycket samarbeta. Har ju hänt så fruktansvärt mycket och de känns bara bättre och bättre så jag tänker fortsätta på den bana jag har tänkt!
 
Idag när jag kom hem från jobbet var jag väldigt sugen på att göra något i träningsväg. Så tänkte testa inkallning med läggande,första gången vi testar. Sätter henne så att hon ser de personer som finns runt omkring, men det gick inte alls. Tänkte att då ser hon ju vad dom gör istället för att ha dom i ryggen, men icket. Prövar åt andra hållet, alltså att hon sitter så att hon har dessa personer i ryggen = Inga problem. Väldigt intressat, detta beteende syns i annat också när jag tänker efter. Är något vi stöter på jobbigt så vänder hon det/den ryggen och = då finns det inte. Samma sak här gissar jag...
 
Sedan har det märkts att på senaste tiden har hon och jag verkligen börjat landa i våran relation. Ila har alltid visat att hon skulle kunna gå i döden för mig. Men hon har litat mer på sig själv än vad hon litat på mig. Nu känns det verkligen att hon litar mer på mig, hon söker stöd hos mig och även mer närhet,
underbara älskade hund!!
 
 

Vinn en dammsugare!

Publicerad 2013-11-22 22:06:07 i Allmänt,

En perfekt chans att vinna något som vi alla har användning av!
 
http://www.isolashjartan.se/1/post/2013/11/vinn-en-bosch-proanimal-dammsugare.html
 
 

Läsvärt inlägg!

Publicerad 2013-11-19 17:47:00 i Australian Shepherd,

Emma har skrivit ett inlägg som jag känner igen både Ila men även mig själv i. Emma beskriver Vip, och Ila är så fruktansvärt lik sin far...!
 
http://tokvovvarna.blogg.se/2013/november/vipen-komplicerad-hund.html
 
(Hade kunnat bli en fin bild , haha! )
 
 
Precis som med Vip är det väldigt få personer som fattar vad Ila är för hund, kan räkna dessa på 5 fingrar. Vilket ibland kan göra mig frustrerad. Men jag måste lära mig att släppa det.Det viktigaste är att JAG vet och jag har faktiskt dessa personer runt omkring mig!
 
 

10 månader!

Publicerad 2013-11-10 17:54:48 i Träning,

Länge sedan jag uppdaterade nu, har jobbat väldigt mycket så har inte blivit så mycket träning. Men i Tisdags var vi inne i lokalen som bk hyrt över vintern. Bestämde mig faktiskt för att anmäla mig till träningsgruppen där!
Vi tränade lite fotgående med sättanden och läggande undergång, Ila gjorde bra ifrån sig trots att vi inte har tränat detta särskilt mycket! Provade lite rallyvändningar för skojs skull sedan satt vi mest och tittade på de andra!
 
I helgen så har vi varit hos Emma och hennes hundar, gått mysiga promenader och bara njutit av att göra ingenting, vilket både jag och Ila behövde! Och idag blir lilla fröken 10 månader!
 
 
 
 
Bästa kompisen Essi!
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Mitt liv med mina tre hundar, två aussies och en schäfer

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela