Brillintaussie.blogg.se

Livet med en Aussie och Schäfer

Stora framsteg!

Publicerad 2013-10-28 17:17:00 i Vardag,

Var ute med Emma och hennes två hundar Vip (ilas pappa) och Essi. Dessa två springer och busar framför oss och Ila väljer att SJÄLVMANT komma och gå "fot" med mig! De andra leker precis framför fötterna på oss och hon fokuserar bara på mig. Detta har hon gjort nu senaste tiden när vi har gått själva, men nu hade hon faktiskt två hundar som hon även leker som bäst med runt omkring, flera gånger sökte hon sig till mig.
 
Vad hände riktigt? När hon kom så sket hon totalt i mig. Brydde sig inte alls om jag sprang åt andra hållet som de flesta valpar faktiskt gör. Hon klarade sig bra själv.
En dag så åkte jag, Emma & Sara upp till klubben med fyra vuxna hundar plus Ila. Plockade in de vuxna in i bilen, Ila visade inget intresse alls. Stängde dörrarna, startade bilen och åkte iväg. Här tror jag de flesta hundar hade sprungit efter, inte Ila. Vi parkerade bilen och gick tillbaka för att se vad hon gjorde. Hon såg att vi kom men ägnade oss knappt en blick.
 
Och idag så vill hon hellre vara med mig än andra hundar, hon har 100% fokus på vart jag är och vad jag gör. Idag har vi problem med att få henne att släppa mig! Förstår ni hur mycket som faktiskt har hänt med henne, oss och framförallt våran relation!
Underbara älskade fina Ila!!
 
 
 
 

Ila attackerad på bk igår..

Publicerad 2013-10-20 18:20:00 i Allmänt,

Uppe på klubben igår så blev Ila påflugen av en större hund. Vi var inte ens inom synhåll för hunden, utan vi var bakom ett föråd och massa buskar. Hunden kommer rusande från en annan plan, ila tänker först att de är lek men fattar snabbt att det är allvar. Hon kastar sig ned visar hela magen, svansen tryckt nära kroppen och blottar hela strupen blickstilla men hunden fortsatte gå på henne.

Ingen gjorde något heller, hundens ägare gjorde några tafatta försök. Det tog ett tag innan jag fick chans att ta den andra hunden, tvekande inte att hjälpa Ila då den andra hunden borde ha gett sig när hon visar så tydligt underkastelse.

Så fort hunden försvann så släppte hon det och lekte fint med mig. Sedan efter en stund så satte jag in henne i bilen, så att jag själv kunde gå igenom vad som hade hänt. Hon är otroligt känslig för min sinnesstämning så just därför valde jag att sätta bort henne. Vi gick sedan en promenad med den andra hunden vi var där uppe med och hon hade inte lagt på sig något. Vi var upp på klubben idag och hon visade ingenting då heller!

Jag är fruktansvärt glad över att jag har en så stabil hund som avreagerar snabbt!

Helt oprovecerat var det men den hunden verkade vilja läxa upp henne då hon inte högg ordentligt tänker jag. Men ett osunt beteende att ge sig på en 9 månaders valp och sedan inte sluta trots att hon visade underkastelse. Sådant här ska inte hända, har man sin hund lös på en brukshundsklubb eller andra ställen bland andra djur och människor SKA man kunna kontrollera sin hund, och vet man att man har en hund som kan flyga på andra hundar bör man tänka till och fundera över åtgärder. Om inte annat munkorg iallfall!

Vet vem både ägaren och hunden är. Hunden har flygit på flera andra hundar tidigare. Jag har analyserat händelsen med mig själv och andra och förstår verkligen inte VARFÖR hon gjorde just som hon gjorde. Tycker att oftast finns det orsaker / förklaringar. Men jag ser den inte just här.

Tack och lov verkar ila inte fått några allvarligare skador. Det verkar som att Ila har fått blodutgjutelser under skinnet , vid ena jumsken. Som tur är verkar det inte vara någon pågående blödning. Hon är svullen och ömmar, även väldigt stel. Har fortsatt koll men än så länge har svullnaden inte ökat/ minskat. 
 
Men håller koll på henne ifall hon skulle  visa minsta lilla! Känner mig både arg,ledsen och orolig just nu då sådant här inte borde få hända!
 
 
Bild från idag på klubben!

Utställning i Sundsvall förra helgen

Publicerad 2013-10-20 17:37:59 i Utställning,

Har varit fullt upp senaste tiden!  Börjar med att berätta om förra helgens utställning , våran första officiella! Ilas bror Eyes var också där och var super kul att få se dom ses igen!

 Vi åkte ned fredagen och efter en lång bilresa så måtte Ullrika oss med Eyes och de fick träffas och busa lite och mattarna pratade om om hund och om dom. Kul att se att det är ganska lika!
 
På lördagen var det dax, super nervös var jag, spaghettiben och pirr i magen! Ila var super duktig, likså hennes bror! Eyes fick VG och en andra plats men fin kritik!
 
Ilas kritik löd såhär :

Naturligtvis omogen men önskar mer volym och substans, önskas något kurvigare. Välformat huvud under utveckling, bör ha stadigare rygg. Mycket bra bakställ, trevligt temprament!
 
Hon fick VG och och en första placering i juniorklassen, fina Ila!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bortskämd hund eller köpgalen matte?

Publicerad 2013-10-08 16:11:00 i Vardag,

Ilas nya halsband kom idag, de råkade bli 5 stycken, hon är alltså inte ens 9 månader och har redan 8 halsband!
Super nöjd är jag iallfall! Frågan är bara vilket ska vi börja använda?;)
 
Tidigare idag så tog jag och Ila med oss Jasmin ut på en promenad i två h, skönt! Båda hundarna skötte sig bra, Ila lite extra bra , underbara hund!
 
Mobilbilder (suddiga):
 
 
 
 
 

Inoff utställning i burträsk

Publicerad 2013-10-05 22:42:00 i Utställning,

Inofficiell utställning i Burträsk idag , åkte dit med Victoria och Jasmin och startade som nr 2. Fick även visa Emmas tik Essi och jag behöver verkligen öva på att ställa upp hundar! Men fick bra tips och råd, vilket passar bra då jag och Ila åker till Sundsvall nästa helg och det blir våran första internationella utsätllningen och även våran första officiella då Ila precis blir 9 mån och 1 dag!
 
Under tiden vi väntar så ser jag två stycken kvinnor med sina Italienska vinthundar, jag kan bara inte låta bli att gå fram och står länge och pratar med dessa om rasen och får även mysa men både en valp och de vuxna. Har länge älskat vinthundar, även om det inte blev bra med Yoda (greyhound, lever ej idag) så väckte de endå min vinthundskärlek. Den tragiska historian kan jag skriva om senare om det skulle vara intressant?
 
Men har som sagt sedan dess haft en stark kärlek till vinthundarna, framförallt italiensk vinthund har tilltalat mig när jag har läst om dom, men har aldrig fått träffa en i verkligheten fören idag och nu är jag helt lyrisk! Dessa hundar levde verkligen upp till mina förväntningar på rasen och lite till och såklart längtar jag tills jag själv kan skaffa mig en liten. Mycket fina uppskattningar och det uppskattades att man fick mysa och klappa dessa underbara varelser!
 
Känns som jag hittat mina raser, Australian Shepherd och Italiensk vinthund. Inte lika varandra men samtidigt så känns båda raserna så  fruktansvärt rätt, det känns i hela hjärtat att de här är min typ av hund, med båda raserna!
 
Åter till Ila, Hon vart placerad BIS 3 och jag är super nöjd och bra träning för mig! Bifogar kritiken :

 
 
 
 
Hon trycker verkligen ihop sig när hon sitter ned, så hon ser så fruktansvärt tjock ut !
 
 

Om

Min profilbild

Mitt liv med mina tre hundar, två aussies och en schäfer

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela